nieuws

Lafarge voert omzet op tot 9,8 miljard euro

bouwbreed Premium

Werelds grootste bouwstoffenconcern Lafarge heeft zijn omzet in de eerste driekwart van het jaar met 6,3 procent opgevoerd tot 9,8 miljard euro. De overgenomen Britse onderneming Blue Circle is vanaf 11 juli in de cijfers geconsolideerd.

De cementdivisie voerde de verkoop in het derde kwartaal met 3,9 procent op. Daardoor ontstond een stijging van 5,2 procent in de eerste negen maanden van het jaar tot 4,2 miljard euro. In Europa werden over het algemeen net zulke goede resultaten geboekt als in het tweede kwartaal. De verwachte opleving in Duitsland bleef echter uit.

In Noord-Amerika was in september na twee goede maanden een terugslag merkbaar. Over negen maanden gemeten echter zijn de resultaten stabiel. Over de resultaten in landen als Zuid-Korea, Marokko, Zuid-Afrika en Brazilië is Lafarge in zijn nopjes. Teleurstellend echter marcheren Polen en de Philippijnen. De Poolse economie zakt steeds verder weg. In de Filippijnen hebben importen een reusachtige prijzenslag ontwikkeld.

De divisie bulk en beton presteerde in het derde kwartaal 6,9 procent beter. Daardoor steeg de omzet in de eerste negen maanden met 4,6 procent tot 3,4 miljard euro. Gunstige prijzen zorgden voor een aanzienlijke groei in het segment bulk zowel in Groot-Brittannië als Frankrijk. In Noord-Amerika handhaafde het volume zich op een hoog niveau.

De divisie dakbedekking realiseerde in de eerste driekwart van het jaar een omzet van 1,2 miljard euro. Die prestatie loopt 8,1 procent achter bij het niveau vorig jaar. Lafarge beklaagt zich dat de zware milieueisen in Nederland en de Scandinavische landen een drukkende werking hebben op de verkoop. Bij de gipsdivisie nam de omzet met 2,7 procent af tot 806 miljoen euro.

Reageer op dit artikel