nieuws

Kamsalamander houdt bouw MTC ernstig op

bouwbreed Premium

De vondst van de kamsalamander in het gebied tussen Valburg en Elst is een nieuwe tegenslag voor de realisatie van het toekomstige Multimodale Transportcentrum (MTC). Nadat twee weken geleden bleek dat de besluitvorming rond het MTC een chaos is, heeft Milieudefensie nu laten weten de vondst van vier beschermde diersoorten in het gebied in te zetten in de strijd tegen het nieuwe overslagcentrum.

Uit onderzoek naar de flora en fauna in het gebied blijkt volgens Milieudefensie dat de beschermde kamsalamander, de kleine modderkruiper en nog twee beschermde diersoorten tussen Elst en Valburg leven. Milieudefensie heeft aangekondigd het onderzoek in te brengen in de inspraakprocedure van de milieu-effectrapportage, die op dit moment open staat.

Reageer op dit artikel