nieuws

Justitie laat Chirac voorlopig met rust

bouwbreed Premium

De hoogste juridische instantie in Frankrijk heeft bepaald dat Jacques Chirac tijdens zijn ambtsperiode niet kan worden vervolgd voor de illegale financiering van zijn partij.

Chirac zou, toen hij nog burgemeester van Parijs was, zijn partijkas hebben gevuld met smeergeld van aannemers die gemeentelijke bouwopdrachten in de wacht wilden slepen. Maar het hof van cassatie oordeelde dat Chirac, zolang hij president is, onschendbaar moet blijven. Mocht Chirac bij de volgende presidentsverkiezingen niet worden herkozen, dan kan hij alsnog worden vervolgd, bepaalde het hof. Komend voorjaar worden er nieuwe presidentsverkiezingen gehouden in Frankrijk en volgens de laatste opiniepeilingen maakt Chirac een goede kans op een tweede ambtsperiode.

De Fransen blijken zich niet voor het schandaal te interesseren en zijn ervan overtuigd dat alle politici boter op hun hoofd hebben.

Reageer op dit artikel