nieuws

IHC handhaaft winstverwachting

bouwbreed Premium

De winstverwachting van scheepsbouwer IHC Caland komt door de aanslagen in de Verenigde Staten niet in gevaar en blijft voor 2001 staan op 80 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

Het Schiedamse bedrijf kan haar winstprognoses waarmaken mede dankzij enkele grote opdrachten die de afgelopen maanden zijn binnengesleept. In de gespecialiseerde scheepsbouwdivisie van de groep gaat IHC Holland in opdracht van de Belgische baggermaatschappij Jan de Nul een zelfvarende snijkopzuiger bouwen.

De zuiger wordt met een geïnstalleerd vermogen van 27000 kW de grootste in zijn soort ter wereld. Een Nederlandse aannemer heeft opdracht gegeven tot de bouw van een 2800 kubieke meter grote zand- en grindzuiger. Merwede Shipyards gaat voor het Engelse South Coast Shipping twee zeegaande zand- en grindzuigers ombouwen om de productiecapaciteit en baggerdiepte te vergroten. De contracten van de divisie hebben een waarde van 140 miljoen euro.

IHC Caland is met Japan Vietnam Petroleum Company een verlenging van het lease- en exploitatiecontract van de FPSORang Dong I overeengekomen. De waarde van het contract ligt tussen de 130 en 210 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel