nieuws

IHC Caland geeft 2,4 miljoen aandelen uit

bouwbreed

Scheeps- en boortorenbouwer IHC Caland zet de uitgifte van 2,4 miljoen nieuwe aandelen toch door. Eerder stelde het bedrijf de emissie wegens de aanslagen in de Verenigde Staten uit. De inschrijving is inmiddels begonnen en sluit vrijdag, aldus IHC Caland donderdag in een verklaring.

De beoogde opbrengst komt uit op 119 miljoen euro. Dat is veertien miljoen euro minder dan waar IHC voor de aanslagen op rekende. De opbrengst wil het bedrijf gebruiken voor de aankoop van Atlanta Offshore en de financiering van de leasevloot voor booractiviteiten.

De uitbreiding staat gelijk aan 8,6 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen van de onderneming. Mocht er veel vraag zijn naar de stukken, dan kan de uitgevende bank gebruik maken van de zogeheten greenshoe-optie. Dat houdt in dat er nog eens 370.000 aandelen kunnen worden verkocht.

Reageer op dit artikel