nieuws

Hoogste torenflat Maastricht geopend

bouwbreed Premium

Vastgoedonderneming Vesteda heeft gisteren in Maastricht feestelijk de naar zijn architect vernoemde Siza-Toren geopend. De zeventien verdiepingen tellende torenflat in het stadsdeel Ceramique is daarmee het hoogste gebouw in de Limburgse hoofdstad.

De toren van de Portugese architect Alvaro Siza is volgens Vesteda het landmark van het nieuwe stadsdeel geworden. De toren is bekleed met Thassosmarmer, hardsteen en titaanzink en biedt plaats aan achthonderd vierkante meter kantoorruimte en veertig luxe-appartementen. De vloeren van lift- en entreehallen zijn van Moulianosmarmer, de lambriseringen van hetzelfde marmer en hout. Ramen van vloer tot plafond beslaan de volle breedte. Er zijn lichtarmaturen in het trappenhuis evenals deurklinken naar Siza’s ontwerp.

De toren is geheel verhuurd, en het penthouse op de zeventiende verdieping wordt volledig ingericht als short stay verhuurd. De huurders beschikken niet alleen over een prachtig uitzicht over Maastricht en omgeving, maar kunnen ook via een huiscomputer goederen en diensten bestellen die aan huis worden afgeleverd.

Binnenkort kunnen de huurders zelfs gebruik maken van een nabijgelegen voorzieningencentrum met zwembad, whirlpool, fitness-ruimte, solarium en sauna. De huurprijzen zijn navenant, oplopend van ruim 600 tot 1880 euro.

Reageer op dit artikel