nieuws

‘Het hoeft niet spectaculair als het maar praktisch is’

bouwbreed Premium

Deel je kennis, werk vooroordelen weg en kom met oplossingen. Dit drieledig advies geeft manager projectontwikkeling ing. Michiel Schaap van Amvest aan de staalbouw.

Een ontwikkelende belegger, zoals Amvest, blijft eigenaar van een woning of woongebouw en exploiteert het voor een vastgelegde periode. De woningen van de belegger moeten qua rendement aan strenge eisen voldoen. Het rendement moet komen uit de huuropbrengst en uit de waardevastheid en de waardestijging.

Het rendement van woningen wordt bepaald door keuzen die tijdens de ontwikkel- en bouwfase worden gedaan. Daarmee komt volgens Schaap bouwen met staal in beeld. Snel en betrouwbaar ontwikkelen en bouwen beperkt de renteverliezen. De mogelijkheid tot onderhoudsarm bouwen is ook van belang. Bovendien heeft flexibiliteit een positieve invloed op de waarde van een object. In kantoren is deze eigenschap al gemeengoed.

Flexibiliteit zou ook in woningen een gewilde eigenschap zijn in een maatschappij die verandert. Het gaat bijvoorbeeld al niet meer over gezinnen maar over huishoudens. Spectaculaire voorbeelden van bouwen in staal zijn bekend. Het wachten is op de dagelijks toepasbare.

Reageer op dit artikel