nieuws

Geluidarme verversing

bouwbreed Premium

Dezer dagen brengt GEA Happel Nederland uit Capelle a/d IJssel zijn RoofJETT dakventilatoren op de markt. De reeks telt twaalf bouwgrootten met uiteenlopende motorvarianten. De voorzieningen verplaatsen per uur 500 tot 20.000 kubieke meter lucht.

De verticale luchtstroom is vrij van turbulentie en wordt hoog boven het dak afgevoerd. De grote afvoeropening vermindert het drukverlies. Aparte geluidwerende voorzieningen als dakkappen reduceren het geluidsniveau met 16 dB(A). De leverancier stelt dat de geluidsproductie van de RoofJett 95 procent beneden die van concurrerende producten ligt. Dat komt door de constructie van de uitblaasopeningen. Die lopen naar boven rond op en worden naarmate ze oplopen wijder en breder. De lucht ondervindt weinig weerstand en ketst niet tegen de wanden. Het ventilatorhuis is standaard voorzien van een zelfsluitende luchtterugslagklep. In gesloten toestand voorkomt deze klep tocht en voert regenwater af.

Reageer op dit artikel