nieuws

Fouten kosten Zwolle 1,7 miljoen gulden

bouwbreed

Fouten van ambtenaren bij de aanleg van een spoorwegviaduct hebben de gemeente Zwolle zeker 1,7 miljoen gulden gekost.

Het gaat om een tunnel voor de ringweg in de huidige Ceintuurbaan, onder de spoorlijn Zwolle-Meppel. Kwekerij Stuijfbergen heeft aan beide zijden van de weg grond liggen voor het kweken van bomen. In 1992 werd de eigenaar toegezegd dat een overweg van vier meter breed zou worden aangelegd voor het transport van grote bomen en zware machines. Door slechte communicatie tussen gemeentelijke afdelingen werd die slechts drie meter breed. Het bedrijf liep door de slechte bereikbaarheid forse schade op. De eigenaar claimde een bedrag tussen 2,1 en 2,7 miljoen gulden. Hij ging in december uiteindelijk akkoord met een vergoeding van 1,28 miljoen gulden. Volgens de stadsadvocaat een ‘extravagante som geld’. Later is het viaduct alsnog verbreed. Dat kostte vier ton meer dan wanneer direct de juiste breedte was aangehouden. De gemeentelijke onderzoeker concludeert dat er ernstig tekort is geschoten in de coördinatie, het maken van afspraken en de informatievoorziening.

Reageer op dit artikel