nieuws

Einde aan gesteggel over opknap centrum

bouwbreed Premium

Al vijftien jaar wordt er geen groot onderhoud meer gepleegd aan het winkelcentrum in de Groninger stadswijk Vinkhuizen. En al tien jaar lang wordt gesteggeld over renovatie. Maar eindelijk is het zover. Een injectie van 50 miljoen gulden voorkomt dat het winkelcentrum verder verpaupert. In april 2002 wordt met een oppoetsbeurt begonnen.

Diverse partijen hebben elkaar bij de bouwwerkzaamheden gevonden. De woningcorporaties Hoogkerk en Nijestee werken samen met winkelbelegger Corio. De renovatie omvat 8.000 vierkante meter winkelruimte en negentig nieuwe woningen. Ook de bestaande winkels krijgen een opknapbeurt. Er komt een open plein en een appartementencomplex. De veertig maisonettes boven de winkels, waarvan er veel leeg staan, worden gesloopt. Ondernemers en gemeentebestuur tonen zich verheugd. De enige gedupeerden zijn de nog aanwezige bewoners van de maisonnettes. Zij moeten op korte termijn hun woningen verlaten.

Reageer op dit artikel