nieuws

Duitse metaalbond wil vierdaagse werkweek

bouwbreed Premium

Invoering van een vierdaagse werkweek is een probaat middel om dreigende massa-ontslagen te voorkomen. Dat stelt vice-voorzitter J. Peters van de Duitse vakbond IG Metall.

Uit recent onderzoek van de metaalbond onder ruim 120.000 deelnemers blijkt dat de vakbondsleden bepaald niet zitten te springen om werkweken korter dan 35 uur. Prioriteit wordt in het land met 3,7 miljoen werklozen gelegd bij veiligheid en het behoud van vaste banen. IG Metall echter gaat plotseling een stap verder dan de leden om een wal op te werpen tegen de groeiende reeks aankondigingen van massale ontslagen. Siemens brengt dit jaar het personeelsbestand met minstens 10.000 werknemers terug terwijl de dreiging van het verlies van nogmaals 5000 banen in de lucht hangt.

Reageer op dit artikel