nieuws

Borne biedt gemeente Hengelo grond voor woningen en bedrijven

bouwbreed Premium

De gemeentebesturen van Hengelo (80.000 inwoners) en het aangrenzende Borne (20.500 inwoners) hebben overeenstemming bereikt over een uniek samenwerkingsmodel.

De Twentse gemeenten gaan samen 2000 woningen bouwen en 100 hectare bedrijventerrein ontwikkelen op het grondgebied van Borne. Het gaat om een project op vrijwillige basis en zonder grenscorrecties. De 2000 woningen worden in de periode tot 2020 gebouwd op de uitbreidingslocatie Bornsche Maten. Hengelo brengt 490 woningen uit het eigen contingent in. Onderdeel van de deal is verder dat Borne aan de buurgemeente een bedrag van 7,5 miljoen gulden overmaakt. De eerste woningen worden in 2005 gebouwd.

Verder is door de gemeente Borne in het voorontwerp-structuurplan ruimte gevonden voor 100 hectare bedrijventerrein. Het grootste deel (65 hectare) is bedoeld voor het opvangen van de Hengelose behoefte aan bedrijfsruimte.

Reageer op dit artikel