nieuws

Bescherming

bouwbreed Premium

DAFTrucks biedt als optie op de nieuwe CF-serie de FUPaan, die personenauto’s beter moet beschermen bij frontale en kop-staartaanrijdingen.

FUP(Front Underrun Protection) is een bescherming tegen het rijden onder de voorbumper en bestaat uit een stevige balk ter hoogte van de bumper, die bij een aanrijding de kreukelzones van die personenauto’s aanspreekt. Zij voorkomt dat deze onder de truck schieten. De beschermbalk is nog niet wettelijk verplicht. Dat gebeurt in Europa pas in augustus 2003. Wel zijn er wettelijke eisen waaraan de balk moet voldoen, evenals richtlijnen over de positie ten opzichte van het wegdek. Aan de voorzijde moet de beveiliging geheel glad zijn. De balk van de nieuwe serie kan op drie hoogten worden gemonteerd. De FUPdoet ook dienst als bevestigingspunt voor montage van de opstaptredes en voor ophanging van radiator en luchtdroger.

Reageer op dit artikel