nieuws

Ballast Nedam legt beslag op tegoeden bedrijf Sint Maarten

bouwbreed Premium

Ballast Nedam Caribbean heeft beslag laten leggen op een terrein van 60.000 vierkante meter van de Waterside Development Company (WDC) op Sint Maarten. WDC heeft een schuld van ruim 1,5 miljoen gulden die het bedrijf niet kan voldoen.

Het Waterside-project werd enkele jaren geleden gelanceerd als een investering die Sint Maarten in de oost-Caraïbische regio een voorsprong moest geven als favoriete thuishaven van cruisemaatschappijen. Tegenover de cruiseterminal zou een nieuw dorp in Caraïbische sferen verrijzen, vol winkels en restaurants. Maar mede als gevolg van besluiteloosheid van het Sint Maartense Bestuurscollege (het eilandsbestuur), kwam nimmer iets van de grond.

In eerste instantie werd uitgegaan van een investering van zo’n 120 miljoen gulden. Omdat de banken niet bereid waren mee te doen, werden de plannen aangepast en zou 90 miljoen voldoende zijn geweest. Maar ook toen bleven de financiers weg. Vorige maand besloot het bestuurscollege de plannen definitief in de prullenbak te gooien.

Maar inmiddels heeft de stichting Economic Development Corporation (EDC), in het leven geroepen door het eilandsbestuur, wel ruim 15 miljoen gulden aan voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Daarvoor schakelde zij onder meer Ballast Nedam in, dat voor het geleverde werk echter nog geen cent heeft ontvangen.

Reageer op dit artikel