nieuws

Architecten brengen vloer op kleur

bouwbreed Premium

Freudenberg Bausysteme uit het Duitse Weinheim stelt de nieuwe rubberen vloerbedekking noraplan astro voor. De fabrikant stelt in overleg met 250 architectenbureaus in Europa en de Verenigde Staten de kleuren samen. Het gaat om de vier basiskleuren blauw, groen, grijs en beige/bruin/roodtinten met elk vier variaties. Freudenberg ontwikkelde voor noraplan astro een eigen productieproces dat gebruik maakt van een dubbele bandpers. Tot nog toe werden de rubberbanen waaruit de vloerbedekking gesneden wordt over cilindervormige kalanderwalsen uitgewalst. De nieuwe methode verlengt het vulkanisatie- en compressieproces en vervaardigt de vloerbedekking onder aanzienlijk hogere druk. Volgens de fabrikant krijgt het eindproduct zo ‘een modern optisch effect’. Dat ontstaat door de menging van drie gelijkwaardige kleurcomponenten die in gelijke verhouding tot granulaat worden toegevoegd. Het resultaat ziet er korrelig uit waarbij de kleuren in elkaar overlopen. Tegelijk ontstaat een harmonieuze mengkleur. Noraplan astro is twee millimeter dik en heeft een matte en glad afgewerkte toplaag. Het materiaal is krimpvrij en bevat geen weekmakers of formaldehyde. Het is onder meer bedoeld voor de zwaarbelaste oppervlakten in kantoren en ziekenhuizen. De hoge slijtvastheid maakt het ook geschikt voor handel en industrie.

Mommersteeg Bouwsystemen, Den Bosch, (073) 6240114.

De nieuwe vloerbedekking is onder meer geschikt voor kantoorgebouwen.

Reageer op dit artikel