nieuws

Architecten benaderd voor herbouw kern rampwijk

bouwbreed Premium

Woningcorporatie De Woonplaats heeft vier architecten opdracht gegeven een herbouwplan te ontwikkelen voor het gebied Roomveldje in Enschede. Het terrein ligt in de kern van het gebied waar in mei vorig jaar de vuurwerkramp plaats had.

Het gaat om de architectenbureaus Woude in Utrecht, Molenaar & Van Winden Architecten uit Delft, Architectengroep Gelderland uit Zelhem en A.W.G. Architecten uit Antwerpen. Aan hen de opdracht een nieuw Roomveldje te ontwerpen met 140 laagbouwwoningen en zestig appartementen met daaronder commerciële ruimtes. Ook moet het plan voorzien in een ondergrondse parkeervoorziening voor 145 auto’s.

Als basis voor de herbouw dient het oorspronkelijke stratenplan van de getroffen rampwijk. De architecten is gevraagd rekening te houden met de sfeer van de het verwoeste Roomveldje. Om die reden moeten de architecten in hun ontwerp een aantal beschadigde karakteristieke woninkjes laten staan, die dan worden opgeknapt. Opdrachtgever Woningcorporatie De Woonplaats denkt aan maximaal veertig zogeheten tuindorpwoninkjes uit de jaren twintig.

De ontwerpers is ook verzocht karakteristieke een aantal gevelelementen in het herbouwplan te verwerken.

Het is de bedoeling dat de vier ontwerpen in februari aan de oud-bewoners worden gepresenteerd. Daaruit mogen zij een keuze maken. De Woonplaats verwacht dat de eerste woningen in het najaar van 2004 klaar zijn.

Reageer op dit artikel