nieuws

Arcadis versterkt positie in Brazilië

bouwbreed Premium

Ingenieursbureau Arcadis heeft haar positie op de Braziliaanse markt versterkt door overname van het in milieudienstverlening gespecialiseerde Hidro Ambiente. Financiële details over de transactie wil het concern niet verstrekken.

Het in Sao Paulo gevestigde Hidro Ambiente gaat in de toekomst verder onder de naam Arcadis Hidro Ambiente. Het bedrijf heeft ruim twintig werknemers in dienst.

De overname geschiedt via Arcadis Logos, dat bij enkele projecten in het verleden al met het Braziliaanse bedrijf samenwerkte. Arcadis heeft Hidro Ambiente gekocht om een positie te verkrijgen op de milieumarkt van het Zuid-Amerikaanse land. Daardoor kan ze haar internationale klantenkring beter adviseren bij het opruimen van in het verleden ontstane vervuilingen en het voldoen aan milieu-eisen.

Arcadis heeft de afgelopen jaren al enkele grote bedrijven in Brazilië overgenomen. Zo kwam begin dit jaar Enerconsult, dat actief is op het gebied van infra-structuur voor energiecentrales in handen van het Arnhemse concern.

Reageer op dit artikel