nieuws

Arcadis, Grontmij en Tractebel voltooien ring rond Antwerpen

bouwbreed Premium

Een consortium van Arcadis, Grontmij en het Belgische Tractebel heeft de opdracht verworven om de infrastructuur van Antwerpen te verbeteren.

Het drietal verwacht dat het project in de komende tien jaar een omzet oplevert van 100 miljoen euro (220 miljoen gulden).

De ingenieursbureaus gaan de ontwikkeling, coördinatie en uitvoeringsbegeleiding verzorgen van een nieuw masterplan dat Antwerpen toegankelijker moet maken.

Dat plan voorziet onder meer in de aanleg van een tunnel onder de Schelde en een brug over de dokken in het havengebied van de stad, waarmee de ringweg rondom Antwerpen wordt voltooid. Ook zullen nieuwe toegangswegen worden, oude wegen, sluizen en kanalen worden verbeterd. De totale investering bedraagt 1,4 miljard euro.

Het consortium van Arcadis, Grontmij en Tractebel sleepte de opdracht van de Vlaamse regering binnen “omdat het ervaring heeft met soortgelijke complexe projecten die binnen een strakke tijdsplanning uitgevoerd moeten worden”. De drie ingenieursbureaus laten hun Belgische dochterbedrijven de werkzaamheden uitvoeren. Voor Arcadis is dat Gedas, voor Grontmij Belgroma en voor Tractebel Technum. De werkzaamheden moet in 2012 gereed zijn.

Reageer op dit artikel