nieuws

Zonweringbedrijven Groningen fuseren

bouwbreed

Zonweringbedrijven De Haan Stroobos en Westerhoff uit Groningen gaan fuseren, “om samen sterker te staan in de toekomst”, verklaart De Haan directeur P. Olijve. De fusie is mede ingegeven door Frieslandbank Investments dat in beide bedrijven een aandeel heeft. “Die heeft ons ook met elkaar in contact gebracht.”

De partners hopen met de fusie hun zelfstandigheid te behouden. De Haan Stroobos is vorig jaar door een grote marktpartij benaderd voor overname, “maar dat hebben we afgeslagen”, zegt Olijve. Hij en zijn mede-eigenaren waren bang voor verlies van werkgelegenheid in Noord Nederland.

De Haan Stroobos richt zich landelijk op projecten, Westerhoff is vooral gericht op de particuliere markt in het Noorden. “We vullen elkaar prima aan”, vindt de directeur, mede omdat het Groninger bedrijf de productie vooral zal uitbesteden aan zijn Friese fusiegenoot, die momenteel nieuwbouw pleegt in Drachten. “We verwachten op termijn zeker tussen de vijf en tien mensen extra nodig te hebben in de productie, momenteel kunnen we direct zes monteurs gebruiken.”

Het nieuwe bedrijf, met rond de tachtig medewerkers, verwacht dit jaar een omzet van 25 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel