nieuws

Wegenbouw levert Rijk miljoenen op

bouwbreed Premium

De politie heeft tijdens de opknapbeurt van de westelijke zijde van de ringweg A10 bij Amsterdam voor miljoenen guldens aan bekeuringen uitgeschreven. Het gaat om 19.000 door agenten uitschreven bonnen en naar schatting 10.000 mensen die zijn betrapt door een flitspaal. De meeste bekeuringen waren voor snelheidsovertreders die een acceptgiro variërend van zestig tot honderden guldens thuis kregen. Gedurende de werkzaamheden van 26 mei tot 27 augustus gold op het traject een maximum snelheid van 70 kilometer per uur.

Verder werden honderden automobilisten betrapt op het illegaal gebruiken van afgesloten op- en afritten. Zij kregen boetes van 120 gulden. In totaal heeft de politie zo’n 10.700 surveillance-uren gestoken in de drie maanden die de klus duurde.

Reageer op dit artikel