nieuws

Verhuizing ministerie onderwijs vertraagd

bouwbreed Premium

Het enige departement dat nog buiten Den Haag huist, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, blijft langer dan verwacht in Zoetermeer. Volgend jaar herfst zouden de 1400 ambtenaren de splinternieuwe Hoftoren naast het Centraal Station betrekken, maar door vertraging bij de bouw kunnen ze hier pas zomer 2003 in.

Het nieuwe, 107 meter hoge gebouw in de residentie telt 26 verdiepingen en overstijgt het gebouw van het ministerie van volksgezondheid als hoogste gebouw van Den Haag. Door de vertraging wordt de bouw 1,4 miljoen euro duurder. ‘Zoetermeer’ moet het nu bovendien langer met oude tafels, stoelen en computers stellen, want die worden pas aangeschaft als de nieuwbouw klaar is.

Het ministerie moest al 54,5 miljoen euro opbrengen om de Hoftoren in te lijven. Dit bedrag is relatief hoog, omdat het departement onder onvoordelige financieringsregels valt, verklaarde verantwoordelijk minister Hermans vorig jaar in de Tweede Kamer. Hij wilde echter graag naar de residentie: “In Zoetermeer speel je altijd een uitwedstrijd”, verklaarde de bewindsman.

Reageer op dit artikel