nieuws

Stadsbibliotheek Maastricht verbouwd

bouwbreed

De verbouwing van de voormalige stadsbibliotheek van Maastricht is begonnen. In het pand – deels monument – brengt de Universiteit Maastricht de bibliotheek onder. M&M Bouw Sittard kreeg de opdracht. De werkzaamheden duren een jaar.

De komende weken is het personeel van het bouwbedrijf nog druk bezig met slopen. Het pand is deels nieuwbouw en deels monument. “De gevel stamt uit 1700, daar doen we niets aan. We mogen geen nieuwe kozijnen plaatsen want er zit natuursteen omheen. De monumentale eiken houten trap is nu afgedekt en wordt aan het einde van de werkzaamheden gerestaureerd”, legt werkorganisator Patrick Bours uit.

Volgens Bours wordt het schuine dak aan de zijkant van het gebouw afgebroken. Ook krijgt het gebouw een vide. De Universiteit Maastricht heeft 36 miljoen gulden uitgetrokken voor de verbouwing en de inrichting van de nieuwe bibliotheek. De collecties van de faculteiten rechten, economie, cultuurwetenschappen en kennistechnologie worden erin ondergebracht. Ze zijn nu nog verdeeld over drie locaties.

Reageer op dit artikel