nieuws

Slopersbedrijf uit Nieuwleusen maakt nieuw begin na faillissement

bouwbreed Premium

Slopersbedrijf Van Hal uit Nieuwleusen maakt een doorstart. Op 28 augustus werd de firma failliet verklaard. Dankzij de hulp van aannemerij Van Hal uit Lisserbroek is de grootste kou nu uit de lucht.

De problemen waarin het slopersbedrijf terecht kwam, waren een rechtstreeks gevolg van het faillissement van moederbedrijf Van der Pouw Kraan Beheer en zijn dochterbedrijven in Oude Ade. Curator E. Muller noemt financieel wanbeleid als oorzaak van de diverse faillissementen in Oude Ade. Doordat Van Hal uit Nieuwleusen financieel nauwe bindingen had met Van der Pouw, werd het slopersbedrijf en de exploitatiemaatschappij VHL in de val meegesleurd.

Om de moeilijkheden te boven te komen, zocht het management in Nieuwleusen naar mogelijkheden de bedrijvigheid voort te zetten en de werkgelegenheid te behouden. Met steun van aannemingsmaatschappij Van Hal uit Lisserbroek slaagde de poging.

Met de curator is overeenstemming bereikt over de overname van een gedeelte van de activa en het volledige personeel van de onderneming. Nieuwe naam van het herboren slopersbedrijf is Van Hal Nieuwleusen. H. van der Star neemt de draad op als algemeen directeur. Locatiedirecteur is G. Koobs.

Reageer op dit artikel