nieuws

Pas in maart besluit over Verkadefabriek

bouwbreed

De verbouwing van de Verkadefabriek in Den Bosch gaat 27,5 miljoen gulden kosten. Het is de bedoeling dat in november 2002 met de bouw begonnen wordt. Pas in maart volgend jaar neemt de gemeente een besluit over het definitieve bouwplan. Daarna zal de verbouwing aanbesteed worden.

Het voorlopige ontwerpplan is nu af en wijkt op verschillende punten af van het schetsontwerp dat architect H. Henket in maart dit jaar presenteerde. Zo zou niet alleen de voormalige koekjesfabriek en de aanpalende fabriekshallen uit de jaren vijftig blijven staan, maar ook de achterste fabriekshal die in de jaren tachtig werd gebouwd zou bewaard blijven. Omdat dit gedeelte geen enkele architectonische en economische waarde heeft, is besloten dat dit buiten de bouwplannen blijft.

De oude Verkadefabriek verandert in een kunstcentrum van ruim 5000 vierkante meter. Productiehuis Brabant, Theater Bis, Filmhuis Jeroen , Amateurtheaterschool Picos en de Wetten van Kepler krijgen er gezamenlijk hun onderkomen.

Reageer op dit artikel