nieuws

Onderzoek naar wanbeheer bij achtbaanbouwer

bouwbreed Premium

De curator van de failliete achtbaanbouwer Vekoma gaat onderzoeken of de bestuurders van het bedrijf wanbeheer hebben gepleegd. Dat blijkt uit zijn faillissementsverslag.

Vaststaat inmiddels dat Vekoma de jaarrekening niet op tijd heeft ingeleverd bij de Kamer van Koophandel. Dat op zich is al een strafbaar feit.

Als de bestuurders inderdaad mismanagement hebben gepleegd, kunnen zij aansprakelijk worden gesteld voor de schade die uit het faillissement is voortgekomen.

Overigens heeft Vekoma inmiddels een doorstart gemaakt. Tachtig procent van de aandelen van de achtbaanbouwer is in handen van staalconstructiebedrijf Huisman-Itrec in Schiedam. Oud-Vekoma-directeur R. Houben is eigenaar van de overige 20 procent.

Huisman-Itrec was niet het enige bedrijf dat interesse had in Vekoma, zo blijkt uit het verslag van de curator. Ook Stork, GTI en enkele buitenlandse concurrenten van Vekoma hadden wel oren naar een gehele of gedeeltelijke overname van de achtbaanbouwer.

Twee ontslagen directeuren van Vekoma hebben inmiddels bij de rechtbank in Roermond een schadevergoeding afgedwongen van meer dan 1 miljoen gulden. Dat meldt althans dagblad De Limburger. De twee waren werkzaam bij moeder-holding ShowQuest Entertainment en werden kort na hun aantreden in verband met het faillissement van Vekoma ontslagen.

Reageer op dit artikel