nieuws

Nuon profiteert ten volle van vrije markt

bouwbreed

Energiebedrijf Nuon heeft het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar met 14 procent zien stijgen tot 193 miljoen euro (424,6 miljoen gulden). De omzet steeg met 49 procent naar 2,6 miljard euro. Een groot deel van de groei werd veroorzaakt doordat Nuon een fiks aantal nieuwe energiecontracten in de vrije markt afsloot.

Ook de acquisities van koolstofproducent Norit en installatiebedrijf Feenstra droegen hun steentje bij aan de groei. Eind vorig jaar zette Nuon met deze aanwinsten stappen buiten de eigen sector: de distributie van gas, water en stroom.

Het bedrijf rapporteerde dat het vanaf maart 2001 samen met Achmea financiële producten en diensten in verband met wonen op de markt bracht. “Het volumeverlies dat Nuon in 2000 heeft geleden, is hiermee ruimschoots gecompenseerd, waardoor Nuon gezond kan inkopen voor al zijn klanten”, verklaarde Nuon bij presentatie van de cijfers.

Reageer op dit artikel