nieuws

Nieuw Galgenwaard

bouwbreed

Met enig feestelijk vertoon én een klinkende overwinning op FC Groningen heeft FC Utrecht zondag het eerste nieuwe deel van het verbouwde stadion Galgenwaard in gebruik genomen: de nieuwe hoofdtribune aan de noordzijde van het stadion, compleet met ruim veertig skyboxen. De verbouwing van stadion Galgenwaard tot Nieuw Galgenwaard door bouwbedrijf Midreth Bouw uit Mijdrecht ligt daarmee op schema. In 2003 moet het stadion geheel vernieuwd zijn. De thuisbasis van FC Utrecht biedt dan plaats aan 24.500 toeschouwers, aanmerkelijk meer dan de ruim 13.000 die er nu een plekje kunnen vinden.

Nu de eerste fase is afgerond, wordt begonnen met het tweede deel: de bouw van een sportcomplex van vier verdiepingen, met drie sportzalen, kantoren, vergadercentra en horecavoorzieningen. Ook de zuidtribune, voorheen de hoofdtribune, wordt dan onder handen genomen. De tweede fase van de verbouwing moet halverwege volgend jaar klaar zijn.

In de laatste fase van de ingreep zijn tenslotte de twee resterende tribunes aan de beurt. Alle tribunes zijn dan voorzien van nieuwe overkappingen. Verder verrijzen naast het stadion kantoren en woningen.

Reageer op dit artikel