nieuws

Nazorg slachtoffers Volendam

bouwbreed

Docent H. Karman van de Technische School Zuiderzee (TSZ) in Edam, gaat zich fulltime wijden aan de nazorg van jeugdige slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam.

Om die taak goed te kunnen uitvoeren, legt Karman met ingang van het nieuwe schooljaar zijn functie als locatiedirecteur neer.

Op de TSZ werden zeventien leerlingen slachtoffers van de brand, van wie enkelen zeer ernstig gewond raakten. Van de oud-leerlingen kwamen drie scholieren om het leven. Een kleine veertig van deze oud-leerlingen liep brandletsel op. Karman, die al vanaf 1972 als leerkracht aan de TSZ was verbonden, is tien jaar directeur geweest van deze school. Zijn besluit om als locatiedirecteur te stoppen, nam Karman ruim een jaar geleden. Door ontwikkelingen binnen het onderwijs kreeg de directeur in toenemende mate te maken met slechts het zakelijke management van een schoolorganisatie. Met die teneur kon Karman zich steeds moeilijker vereenzelvigen. De oud-directeur wilde zich wel blijven inzetten voor de TSZ, maar dan moest zijn werk meer komen te liggen op het terrein van uitvoerende taken en van het directe contact met de leerlingen, hun ouders en andere participanten. De gevolgen van de rampzalige brand in Volendam, waarbij Karman vanaf het eerste uur was betrokken, bracht de plannen in een stroomversnelling.

Reageer op dit artikel