nieuws

Miljoenen voor restauratie monumenten Curaçao

bouwbreed Premium

Staatssecretaris G. de Vries van Koninkrijksrelaties heeft 15 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de restauratie van vier historische panden in de Antilliaanse hoofdstad Willemstad.

Daarnaast trekt De Vries ruim 30 miljoen gulden uit voor drie andere projecten, waaronder voor de aanpassing van de verkeerssituatie op twee pleinen in het centrum van de stad.

Volgens G. Schmidt van de Stichting Monumentenzorg op Curaçao betekent de toekenning van het geld een belangrijke stap voorwaarts voor het eiland.

“De monumenten op Curaçao hebben een grote waarde, hoewel nog te weinig mensen dat beseffen. Niet alleen als cultureel erfgoed, maar ook omdat restauratie werkgelegenheid biedt, zowel tijdens als na het herstel. Er zullen immers meer toeristen de monumentale panden bezoeken en dus voorzien ze in werkgelegenheid.

Enkele maanden geleden waarschuwde de voorzitter van de Nederlandse Stichting Nationaal Restauratiefonds, mr. Pieter van Vollenhoven, al dat Nederland te weinig geld uittrok voor restauratie en behoud van de monumenten op Curaçao, omdat het verval al zichtbaar begon te worden.

Reageer op dit artikel