nieuws

Kunst in bunkers Terschelling

bouwbreed Premium

De bunkers van het oude Duitse radarstation uit de Tweede Wereldoorlog worden omgevormd tot een landschappelijk cultuurmuseum. Althans, dat zijn de plannen van de Delftse architect H. de Jong.

De bunkers, die nu langzaam onder het zand verdwijnen, zijn volgens de architect goed te gebruiken als expositieruimte of als atelier voor kunstenaars. Ook een literair café maakt onderdeel uit van zijn plannen.

Een klein deel van de bunkers wil De Jong inrichten als oorlogsmuseum. Zo wil hij de overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog behouden voor toekomstige generaties. Het radarstation maakte deel uit van de zogenaamde Kamhuberlinie, een keten van radarstations langs de Duitse ‘Westgrenze’ die geallieerde vliegtuigen signaleerden.

Vooralsnog staan Staatsbosbeheer en Monumentenzorg niet onwelwillend tegenover de plannen van de architect. Natuuractiegroep SOS stelt nu al dat ze het gebied als stiltegebied wil handhaven.

Reageer op dit artikel