nieuws

Jeugd bepleit meer ‘kleur buiten de deur’

bouwbreed

De straat van de toekomst heeft veel kleur en is altijd vlak bij een park. Dat is althans het idee van de winnaars van de wedstrijd ‘De leukste straat is de straat van de toekomst’.

Christian van der Voort van der Kley (12) uit Hillegom en Yamey Newland (15) uit Hoofddorp kregen ieder een prijs van 2500 gulden voor hun ontwerp. Van der Voort hield een krachtig pleidooi voor “meer kleur buiten de deur”. Bovendien presenteerde hij een origineel en kleurig ontwerp voor een batterijbak. Newland lanceerde een centraal gelegen park met recreatieve voorzieningen.

Minister Netelenbos (Verkeer) reikte de prijzen uit in Den Haag tijdens de manifestatie Duurzame Dinsdag. De wedstrijd was een thema-actie van de Stichting De Nationale Toekomstprijs. De jongste deelnemer was 7 jaar, de oudste 19.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels