nieuws

Heijmans houdt de moed erin met HBG

bouwbreed

Bouwer Heijmans acht de kans op overname van HBG 100 procent. “Als ik dat niet zou geloven, dan zou ik ermee ophouden”, zei Joop Janssen bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Dat HBG wil komen praten, houdt voor hem in ieder geval de moed erin.

“Nee, we hebben nog geen uitnodiging gekregen van HBG om op de koffie te komen”, zei Janssen. De gebeurtenissen tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van HBG, waar aandeelhouders de bestuurders van HBG dwongen met de Rosmalense bouwer te gaan praten, schenkt hem in ieder geval hoop op een goede afloop.

“De bestuurders hadden de uitspraak van de aandeelhouders naast zich neer kunnen leggen. Dat hebben ze niet gedaan. Dat houdt de moed erin”, aldus Janssen.

Hij blijft er echter bij dat de baggerpoot van HBG doorverkocht moet kunnen worden aan Boskalis, iets waarvan HBG zegt dat niet te kunnen in verband met het contract met Ballast Nedam. “Het is veel beter je te focussen op één zaak. Baggeren is een wereldwijde business en zeer kapitaalintensief. De bouw is regionaal. Daar heb je verschillende mensen voor nodig. Kijk maar naar Volker Stevin. Tegen diens zin is de baggerpoot verkocht aan HBG. Daarna zijn ze samengegaan met Kondor Wessels. Kijk eens wat een mooi bedrijf het is geworden.”

Bulk aandelen

In de koop van de bouwactiviteiten met HBG en verkoop van de bagger aan Ballast Nedam ziet Janssen ook niets. “Dan blijf ik zitten met een bulk aandelen Ballast Nedam. Daar zit ik niet op te wachten. HBG Bouw wil ik hebben, want dat bedrijf heeft een mooie upward potential. Bovendien biedt het de mogelijkheid marktleider te worden in Europa”, aldus Janssen.

Dat HBG en Heijmans elkaar overlappen in de Nederlandse thuismarkt en er daardoor omzet verloren zou gaan, gelooft hij niet. “Het zou vreemd zijn als er niet enige overlap zou zijn. Maar overlap leidt niet automatisch tot vraaguitval”, meent Janssen, die vol verlangen naar het Rijswijkse kopje koffie uitkijkt.

Op pagina 5: Omzet Heijmans groeit vijftig procent.

Reageer op dit artikel