nieuws

Directeur SWZ zonder bevoegdheden

bouwbreed

Directeur R. Rijnhart van de Zwolse woningstichting SWZ heeft voorlopig geen bevoegdheden meer en verschijnt niet meer op kantoor. Dat is gisteren aan het personeel bekendgemaakt.

Twee interimmanagers nemen alle taken van de omstreden directeur over, voor welke periode is onduidelijk. Of Rijnhart zelf voor de oplossing gekozen heeft, wil interimdirecteur K. Parie niet bekendmaken.

Vorige week stelde Rijnhart voor om slechts een deel van de taken over te dragen en wel in functie te blijven.

De ondernemingsraad en de vakbonden gingen niet akkoord met die oplossing en eisten zijn vertrek. Eerder waren drie leden van het managementteam opgestapt uit onvrede en hadden verschillende medewerkers zich ziek gemeld. Volgens de ondernemingsraad laat Rijnhart geen kritische denk- of handelwijze binnen de organisatie toe en voelt het personeel zich daardoor onveilig.

De SWZ verhuurt negenduizend woningen en bedrijfsruimten in Zwolle.

Reageer op dit artikel