nieuws

Defecte rem oorzaak botsing tunneltreinen

bouwbreed

Een mankement aan de remmen van het treinstel is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval met twee treinen enkele weken geleden in de Westerscheldetunnel. Dit heeft een woordvoerster van de Arbeidsinspectie dinsdag bevestigd.

Bij de aanleg van de Westerscheldetunnel raakten op 18 augustus vijf Duitse werknemers gewond toen in de westelijke buis een trein tegen een stilstaande trein reed. Op en bij deze trein, die zo’n duizend meter van de ingang in Terneuzen stond, waren op dat moment mensen aan het werk.

Uit onderzoek door TNO zou zijn gebleken dat er een mankement aan de remmen van het treinstel was. Het onderzoek is overigens nog niet geheel afgerond. Als de definitieve bevindingen bij de Arbeidsinspectie binnen zijn, volgt een onderzoek naar de schuldvraag.

Reageer op dit artikel