nieuws

De hakken van Máxima

bouwbreed

Heel televisieminnend Nederland heeft ervan kunnen genieten: de hoge hakken van Máxima Zorrequieta. Daarmee daalde zij ook nog af in de bouwput van de tunnel in de Betuweroute bij Zevenaar.

De hoofdaannemer kneep in dit geval even een oogje dicht. Hardstikke fout. Stel je eens voor dat Máxima was gevallen en een been had gebroken. Dan was de aannemer toch mooi de klos geweest. Hij is per slot van rekening verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats.

Nu kan het zijn dat hij er niets aan kon doen, omdat hij onkundig was gehouden over de schoenmaat van de Argentijnse. Dat moet je niet uitsluiten. De Rijksvoorlichtingsdienst komt heel vaak niet verder dan ‘geen commentaar’ als gevraagd wordt naar koninklijke zaken.

En wie weet valt de schoenmaat van Máxima wel onder het hoofdstukje staatsgeheimen zonder dat we dat weten.

Het ergste is nog wel dat door deze handelwijze het Nederlandse volk een fraai plaatje is onthouden. Wat zou er immers mooier dan om Máxima – al dan niet geholpen – te zien worstelen met oranje laarsjes of veiligheidsschoeisel. Daar kan geen Big Brother III tegenop. Eindelijk een kans om de kijkcijfers van de publieke omroep op te krikken. Helaas, voorbij is de kans.

Het zal gelukkig niet de laatste keer zijn dat zich zo’n kans voordoet. Nog een paar honderd millimeter regen en het blijft niet bij vijftien meter dijk die instort. Dan mag zonder meer worden verwacht dat onze koninklijke waterdeskundige met zijn bruid persoonlijk de zaak in ogenschouw zal nemen.

Dan zullen de gehakte rode schoenen toch echt plaats moeten maken voor laarzen. Dan wel een advies. Zorg voor een droge verkleedplek waar wel een camera bij kan komen.

En mocht het paar nog eens op een bouwplaats komen, kan het ook nog eens. Als er dan maar geen hoofdaannemer is die een flagrante schending van de veiligheidsregels door de vingers ziet.

Reageer op dit artikel