nieuws

Daklozen helpen aannemer met afbouw eigen opvang

bouwbreed

Daklozen huisvesten op Leidsche Rijn en IJburg klinkt vreemd. Nog unieker is dat diezelfde daklozen de aannemer helpen met de afbouw van hun eigen opvang. Juist op nieuwbouwlocaties liggen bijzondere mogelijkheden vindt de Stichting Experimenten Volkshuisvesting.

Dat tonen twee bijzondere initiatieven: ’t Groene Sticht en het Martien Schaaperhuis, nieuwbouwprojecten voor daklozen. De SEV brengt vandaag tijdens het congres ‘Onder dak en verder’ een boekje uit over de opvangmogelijkheden voor daklozen op Vinex-locaties.

Een van de initiatieven, ’t Groene Sticht in de Utrechtse Vinex-locatie Leidsche Rijn, is al in het uitvoeringsstadium. Het andere, het Martien Schaaperhuis, is bijna zeker van een perceel op het Amsterdamse IJburg.

De kracht van de beide initiatieven is de grote betrokkenheid van de daklozen zelf bij de ontwikkeling van de plannen. Bij het Martien Schaaperhuis gaat dat straks zelfs nog een stukje verder: daar gaan daklozen zelf onder begeleiding mee helpen met de afbouw.

Reageer op dit artikel