nieuws

Burgers woedend over gedrag minister Suriname

bouwbreed

De Surinaamse minister van Openbare Werken, Dewanand Balesar, heeft zich de woede van velen op de hals gehaald nadat hij had gezegd dat hij niet van plan was verantwoording af te leggen aan burgers. De bewindsman werd vrijdag thuis door ontevreden mensen opgezocht, die hun beklag deden over het feit dat de opening van een gerenoveerde cruciale brug opnieuw was uitgesteld.

De Kameelbrug even buiten Paramaribo stortte vorig jaar in nadat een boot tegen de pijlers was gevaren. Voor de omwonenden had dit tot gevolg dat ze vele kilometers moesten omrijden om in andere delen van de stad te komen. Herstelwerkzaamheden duurden uiteindelijk een jaar.

Eind vorige week togen honderden buurtbewoners vol verwachting naar de brug nadat was aangekondigd dat deze eindelijk in gebruik zou worden genomen. Maar Balesar, die de heropening zou bijwonen, bleef weg en de brug bleef gesloten. Daarop trokken zij naar zijn woning om verhaal te halen. Balesar reageerde tot woede van de klagers op ongehoorde wijze. “Ik ben niet van plan verantwoording aan burgers af te legge”, zo zei hij, waarna hij zijn ongenode bezoekers toebeet te vertrekken. “Die man is gek”, concludeerde Mahinder Koemar, die dagelijks gebruik maakt van de brug. “Hij is dankzij het volk gekozen en behandelt datzelfde volk nu als afval. Het is een schande. Mijn stem krijgt zijn partij van mij de volgende keer niet meer.”

Maandag werd de brug overigens wel in gebruik genomen, een plechtigheid waarvoor zelfs vice-president Jules Ajodhia kwam opdraven. Ook Balesar verscheen, maar weigerde in te gaan op het incident. De totale bouwkosten bedroegen ruim één miljoen gulden, die door de Surinaamse staat zelf zijn opgebracht.

Reageer op dit artikel