nieuws

Autolaadkraantje moet ruggen sparen

bouwbreed

Bouwma Bouwmachines BV in Beverwijk heeft een autolaadkraantje ontwikkeld dat ruggen kan sparen. Deze Handylift B32 kost nog geen drie mille.

De kraan is ontwikkeld voor toepassing op een lichte vrachtwagen, een pick-up of een aanhangwagen. Met een steunpoot kan de kraan los op een plateau worden geplaatst, maar veelal wordt de montageplaat van 50 bij 50 centimeter vast gemonteerd.

De kraan, die inclusief steunpoot een gewicht heeft van 95 kilo, heeft een uitgekiende vlucht en hefvermogen. De bedoeling is dat met de kraan de arbeidsomstandigheden worden verbeterd van kleine aannemers, straatmakers en iedereen die een lichte truck gebruikt.

Het hefvermogen van de kraan is 300 kilo bij een vlucht van 1,2 meter, bij een vlucht van 2 meter bedraagt het vermogen altijd nog 200 kilo. De kraan heft 2,4 meter hoog en is handmatig van 1,2 tot 2 meter uitschuifbaar. Ingevouwen is de kraan 1,37 centimeter hoog.

De bediening geschiedt met een hydraulische handpomp. De maximale werkdruk is 250 bar bij een tankinhoud van een liter. De kraan kan handmatig eindloos 360° zwenken.

Reageer op dit artikel