nieuws

Australië brengt corrosie in kaart

bouwbreed

Een ‘corrosiekaart’ leert in welke delen van Australië welke metalen in welke mate roesten. De afdeling ‘ontwerp van infrastructurele systemen’ van de onderzoeksorganisatie CSIRO heeft alle 14.700 plaatsen op corrosie beoordeeld.

Dat gebeurt met een model dat uitgaat van de klimatologische omstandigheden zoals vochtigheid, windsterkte en het voorkomen van zout en vervuiling. De corrosiekaart wordt verwerkt op een internetpagina die CSIRO momenteel ontwikkelt met de vereniging van galvanische bedrijven in Australië. Gebruikers van al dan niet gegalvaniseerde producten kunnen via de pagina en de kaart uitrekenen hoe lang die bestand zullen zijn tegen corrosie. Producenten van al dan niet gegalvaniseerde materialen kunnen langs die weg een garantieperiode bepalen.

CSIRO ontwikkelt aanvullende modules die onder meer de milieubelasting van al dan niet gegalvaniseerde (bouw)producten berekenen en de kenmerken van galvaniseren afzetten tegen andere methoden van oppervlaktebescherming.

Reageer op dit artikel