nieuws

Winst Wereldhave 20 procent hoger

bouwbreed

Vastgoedbeleggingsfonds Wereldhave heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst behaald van 48,4 miljoen euro (107 miljoen gulden). Dat is bijna 20 procent meer dan in dezelfde periode van 2000.

De winst per aandeel nam met 19,3 procent toe tot 2,72 euro. Wereldhave verwacht dat de winst per aandeel over het gehele jaar met ongeveer 12 procent zal stijgen.

De netto huuropbrengsten gingen in de eerste zes maanden met 7,6 miljoen euro omhoog naar 61,3 miljoen euro. De stijging is sterk te danken aan de toevoeging van nieuwe objecten. De marktwaarde van het onroerend goed bedroeg eind juni 1873 miljoen euro. Eind vorig jaar was dat 1776 miljoen euro.

Bij de huuropbrengsten speelden een verbeterde bezettingsgraad, hogere huren, verkopen en koersverschillen een rol. In de spreiding van de portefeuille kwam geen grote wijziging. Wereldhave heeft met name vastgoed in België (11 %), Frankrijk (16 %), Nederland (18 %), Spanje (5 %), Groot-Brittannië (21 %) en de VS (28 %).

Reageer op dit artikel