nieuws

Schuttersveld trekt zich terug uit de bouwmarkt

bouwbreed Premium

Kunststof- en metaalbewerkingsbedrijf Schuttersveld stoot de handelsactiviteiten op het gebied van sanitair, verwarming en tegels af. Dat heeft algemeen directeur J. Wolters gisteren gezegd bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De betreffende groothandelsactiviteiten worden verkocht omdat er te weinig mee wordt verdiend, aldus Schuttersveld. Het bedrijf dat zich wil gaan richten op de sectoren industrie, automobiel en distributie. Grootaandeelhouder Wolters Holding neemt Pinguin over, waaronder de activiteiten sanitair en verwarming vallen. Over de tegelpoot Keramundo worden momenteel gesprekken gevoerd met geïnteresseerde bedrijven. “De verkoop van Pinguin en Keramundo zal niet leiden tot boekverlies”, verklaarde Wolters.

Schuttersveld noteerde over het eerste halfjaar een nettowinst van 11,8 miljoen euro. De omzet steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar 461 miljoen euro. Bij de cijfers is evenwel geen rekening gehouden met de slecht renderende bedrijfstakken Pinguin en Keramundo. In totaal draaiden beide onderdelen tussen de 1 en 2 miljoen euro verlies over de eerste zes maanden van dit jaar.

Wolters moest toegeven dat beide Duitse onderdelen, nog maar drie jaar geleden overgenomen, slecht scoorden. Het woord miskoop viel zelfs. Oorzaak is de stagnerende Duitse markt, die Schuttersveld niet had voorzien. Wolters: “De bouwconjunctuur in Duitsland is een drama.”

Naamswijziging

Wolters kondigde gisteren een nieuwe naam aan voor Schuttersveld: Kendrion. “Een naam met ‘sch’ is in het buitenland niet verkoopbaar”, aldus Wolters. En als het niet lukt? Dan moet de vroegere kleermaker volgens Wolters “met de billen bloot”.

Reageer op dit artikel