nieuws

Regenwatersysteem met scheidende luchtspleet voldoet aan EN 1717

bouwbreed Premium

GEP ontwikkelde een besturing voor regenwatersystemen. Deze zogeheten Rainmanager RME voldoet volgens het bedrijf als eerste regenwatersysteem aan EN 1717. Deze norm schrijft een luchtspleet voor tussen een mogelijk vervuilde voorziening en een waternetwerk. De constructie is gepatenteerd en alle onderdelen zitten in één kast.

De centrifugaalpomp is meertraps en zelfaanzuigend. Die kan naar keuze en afhankelijk van het waterpeil in de tank (regen)water uit de regenwatertank of (drink)water toegevoerd krijgen. Door deze twee onafhankelijke stromen blijft het regenwatersysteem bij een lege tank, bij onderhoud aan de grote tank of bij terugstroom vanuit het riool operationeel. Een overloopsifon met alarm verbetert de bedrijfszekerheid. Dit systeem schakelt bij een terugstroom van het riool automatisch over op drinkwater en geeft de storing via licht en geluidsignalen door aan de Rainmanager. Na een signaal van de niveau-indicator, de alarmmelder of de handschakelaar onttrekt de systeembesturing drinkwater uit de interne buffertank. Er wordt net zoveel water gesuppleerd als verbruikt. Het systeem ververst regelmatig de inhoud van de tank. Het bedieningspaneel geeft de bedrijfstoestand en het waterpeil weer. De vlotterklep controleert zichzelf en geeft storingen door aan het paneel. De systeembesturing is overeenkomstig EN 1717 uitgerust met een interne suppletie en kan boven het maaiveld worden gemonteerd. Installatie onder het maaiveld vergt een koppeling van de overloop aan een pompput met een dompelpomp die het water vervolgens afvoert.

GEP Benelux, Enschede, (053) 4348366.

Reageer op dit artikel