nieuws

Philips mag centrum bouwen

bouwbreed

Philips Semiconductors in Nijmegen wordt uitgebreid met de bouw van het Philips City Centre, een complex van kantoren, laboratoria, woningen en voorzieningen als winkels, horeca en een parkeergarage. De gemeente Nijmegen heeft ingestemd met de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek dat in samenwerking met Philips en de Nijmeegse projectontwikkelaar ICE is uitgevoerd.

Philips Nijmegen wil haar marketing en productontwikkeling verder uitbouwen. Daarnaast zijn de woningen bedoeld om medewerkers uit het buitenland te huisvesten. De uitbreiding van de huidige locatie past binnen de toekomstvisie van de gemeente Nijmegen. Het gemeentebestuur noemt het Philips City Centre kansrijk voor de herinrichting van het gebied.

In de eerste fase van de nieuwbouw zullen ook de wegen langs het terrein worden aangepast. Een deel van het nieuwe complex wordt over de weg gebouwd. Philips huurt straks het complex van de toekomstige eigenaar. De projectontwikkelaar heeft drie architecten gevraagd een ontwerp te maken, van wie er één wordt gekozen. Ballast Nedam gaat het Philips City Centre bouwen.

Reageer op dit artikel