nieuws

Onderwaterboringen Koersk voltooid

bouwbreed

Het boren van de 26 grote gaten in de gezonken kernonderzeeër Koersk is gisteren afgerond. Volgens de Nederlandse berger Mammoet verlopen de voorbereidingen voor de berging zeer voorspoedig. Als alles meezit, kan wellicht zelfs de deadline van 15 september worden gehaald.

Gistermiddag is vanuit Amsterdam het bergingsponton de Giant-4 vertrokken. Dat heeft ongeveer veertien dagen nodig om de plek des onheils te bereiken. Gisteravond arriveerde boven het wrak al het schip dat een deel van de neus van de Koersk zal afzagen. Volgens Mammoet is het wellicht mogelijk tijd in te halen, omdat de Giant beter in het water ligt dan was verwacht. Het vaartuig blijkt daardoor gemakkelijker te manoeuvreren. Ook de weersverwachting is gunstig, aldus het bergingsbedrijf.

Reageer op dit artikel