nieuws

Onder water

bouwbreed

Ballast Nedam is bezig met het storten van in totaal 2400 kubieke meter beton voor een aquaduct bij Sneek. In de bouwput van de in aanleg zijnde onderdoorgang in de Houekesloot wordt op een diepte van 12 tot 15 meter een hulpvloer aangelegd. Dat is meteen de grootste betonstort van het hele werk. Gisterochtend werd ermee begonnen, vandaag is de afronding.

De bouwput was tijdens de stort gevuld met water, om tegendruk te bieden aan opwaartse krachten. Vandaar dat het storten van het beton onder water plaats vindt. De betonvloer wordt verankerd aan palen, die inmiddels in de grond zijn geboord.

De bouw van het aquaduct is onderdeel van de aanleg van de Sneker Stadsrondweg-Oost. Het startschot voor dit project werd gegeven op 31 maart van dit jaar. Voorjaar 2003 is de weg klaar. Het totale project vergt 55 miljoen gulden, waarvan bijna de helft voor het aquaduct, dat door Ballast wordt gebouwd.

Reageer op dit artikel