nieuws

OM onderzoekt rol Schiedam bij milieudelicten

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie verhoort in oktober Schiedamse wethouders, ex-wethouders en topambtenaren over hun rol bij milieudelicten. Het OM onderzoekt of de gemeente in een aantal gevallen strafbaar heeft gehandeld.

Het onderzoek spitst zich toe op de zaak Parkweg-Oost in de wijk Nieuwland waar in 1999 bij de sloop van flats asbest vrij kwam. Dat had nooit mogen gebeuren. Bovendien zou de gemeente vervolgens te laat hebben gereageerd. De politie concludeerde begin 2000 al dat in Nieuwland strafbare feiten zijn gepleegd. Het OM heeft die bevindingen nagetrokken en ziet voldoende aanleiding voor verder onderzoek.

Daarbij worden meteen enkele andere recente incidenten betrokken. Vorig jaar ontsnapte een veel te hoge concentratie chloorgas in zwembad Zuid, waarbij zeven mensen onwel werden. Bij zwembad Groenoord werd vervuilde grond gestort. Tenslotte kwam begin 2001 bij de illegale sloop van schuurtjes in de wijk Bijdorp asbest vrij.

Reageer op dit artikel