nieuws

Nominaties Houtprijs 2001 bekendgemaakt

bouwbreed Premium

Voorlichtings- en opleidingsinstituut Centrum Hout heeft de nominaties voor de Houtarchitectuurprijs bekend gemaakt. De Houtarchitectuurprijs is een van de twee categorieën naast de Houtinnovatieprijs van de Houtprijs 2001. In totaal ontving Centrum Hout 81 inzendingen voor de architectuurprijs en twintig voor de innovatieprijs.

De vijf genomineerden zijn: Dans Studio Grapèlli Alkmaar van Architectenatelier Rob de Vries Alkmaar, Kunstpaviljoen De Verbeelding Kunst Landschap natuur Zeewolde van René van Zuuk Architecten Almere, Entree/HollandRama Nederlands Openluchtmuseum Arnhem van Mecanoo Architecten Delft, Parasite Rotterdam van Korteknie & Stuhlmacher Architecten Rotterdam en Multifunctionele schuur Noord-Drenthe van Onix Architecten Groningen.

Op 31 oktober zullen de winnaars van de eerste en tweede prijs tijdens de Houtdag 2001 bekend worden gemaakt.

De genomineerden voor de Houtinnovatieprijs zijn nog niet bekend. De jury zal andermaal bijeenkomen om tot een definitieve keuze te komen.

Reageer op dit artikel