nieuws

‘Nieuw gemeentehuis Londen wordt fiasco’

bouwbreed Premium

De ambtenaren van de Greater London Assembly (GLA) krijgen in hun nieuwe behuizing last van het sick building syndroom en starende ogen. Ook wordt het er ’s zomers veel te warm en vochtig. Het energiegebruik ligt tot eenvijfde hoger dan in vergelijkbare gebouwen.

Dat staat volgens het dagblad The Guardian in een nog geheim rapport over het door Norman Foster ontworpen gebouw, dat momenteel in aanbouw is aan de Thames vlakbij de bekende Tower Bridge. Het gebouw zou het Britse equivalent van de ook door Foster ontworpen nieuwe Rijksdag moeten worden, maar haalt dat absoluut niet.

De GLA beweert dat het een van de meest milieuvriendelijke gebouwen van het land is, met ecologische geluidscontrole, een natuurlijke ventilatie via een inventief gatensysteem en optimaal gebruik van de zon, maar tegelijkertijd natuurlijke afvoer van overtollige hitte door de trapsgewijze opzet.

Reageer op dit artikel