nieuws

Jaap Vegter in Haags Historisch Museum

bouwbreed

Het Haags Historisch Museum richt een overzichtstentoonstelling in van werk van de striptekenaar en cartoonist Jaap Vegter, die onder meer ook in Cobouw publiceert. De expositie is te zien van 22 september tot en met 2 december.

Hagenaar Vegter geeft op vlijmscherpe en humoristische wijze zijn visie op gebeurtenissen en personen uit het politieke, maatschappelijke en cullturele leven in strip in Vrij Nederland en cartoons in de Haagsche Courant. Voor Cobouw geeft hij wekelijks zijn kritische visie op actualiteiten in de bouwwereld.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie over het werk van Jaap Vegter. Aan bevriende tekenaars Frits Muller, Len Munnik, Marnix Rueb en Peter van Straaten is gevraagd hun visie op Jaap Vegter in een cartoon vast te leggen. Rinus Ferdinadusse, Kees van Kooten en Peter van Straaten leveren een geschreven bijdrage.

De expositie onder de titel ‘Mag ’t even… !! De wereld volgens Jaap Vegter in strips en cartoons’ is van dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 17 uur en in het weekeinde van de 12 tot 17 uur te zien in het museum aan de Korte Vijverberg 7.

Reageer op dit artikel