nieuws

Inkrimping Brada Baksteen door afnemende vraag

bouwbreed Premium

Brada Baksteen brengt de productie in de fabrieken in Oosterhout en Esbeek terug van 60 miljoen naar 38 miljoen stenen waalformaat. De inkrimping gaat gepaard met het verlies van 18 arbeidsplaatsen. Van de getroffen werknemers hebben slechts 3 nog geen nieuwe baan gevonden.

“De afzet van de bakstenen is het afgelopen halfjaar duidelijk gedaald. Bovendien zijn de prognoses niet dusdanig dat de vraag dit jaar weer zal toenemen. Dan ben je gedwongen te reageren”, aldus directeur C. Damen.

In Oosterhout wordt de capaciteit teruggebracht van 25 naar 18 miljoen stenen. Het werk geschiedt voortaan door anderhalve ploeg. De fabriek in Esbeek, die meer voor de woningbouw produceert, schakelt over naar 20 miljoen stenen in één ploeg.

Directeur Damen: “We werken in het luxe segment, met 20 tot 25 producten per fabriek. En als er wat speciaals moet komen, maken we dat ook. Bij zo’n werkwijze is het ondoenlijk zonder markt op voorraad te blijven produceren. Gelukkig verzacht de gunstige arbeidsmarkt de pijn nog een beetje.”

Reageer op dit artikel